PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan win xp kapanma sorunu

slm
    1-sorunum şöyleki benim kasam asus kasa (bilen bilir) bu tür kasaları açrken yada kapatırken direk düğmesine basamasınız ömce saga doğru döndürüp ittirmeniz gerekir ve ööle açılır.. açılırken iide kapanırken aynı işlemi yaptığımda bilgisayar yeniden başlıyo.. win me de sorun olmuyodu çünkü windows oturum kapatırken otamatik elektriği kesiyordu elle kapatmaya gerek kalmıyordu..geçen hafta win xp home ed yükledim ..
    ve bu sorun oluştu windowsu güven le kapatabilirsiniz diyo ama elektriği kesmiyo elle kapatmaya kalkıncada yeniden başlıyo sistem.. 3 sene önce de win 98se de de bu sorunla karşılasmıstım regedit ten düzeltmenin yolunu bulmustum bir yerdeki 1 değerini 0 yapınca düzeliyodu yada kapanış yamasını yükleyince düzeliyodu .. yardımcı olursanız sevinirim..
    2.sorun ise meraktan diyelim 2-3 işletim sistemi kurdunuz ve kaldırdınız
    bilgisayar açıldığında 3 işletimin ismi çıkıyo ve birini şeçmemizi istiyo bu seçim menüsünü nası kaldırabiliriz (bunuda 2-3 sene regeditten halletmistim ama şimdi hatılıyamıyorum )ben eskiden neymişim bea
    yardımlarınız için tessekkürler

2. soruna cevap verebilirim ama bir hakkinda hic bilgim yok kullanmadim o ekrani eger xp kullaniyorsan
    my computer+sag klik le properties e girip oradan advance ve startup and recovery ya basarak yapabilirsin

sistemim inngilizce turkcelerini bilmiyorum uzgunum umarim merakini gidermistir

kolay gelsin
    4_FouR PoWeR_4

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

1. soru için;
    denetim masasından güç seçeneklerine girip APM tabını açıp aşağıdaki çentiği işaretlersen sanırım sorunun düzelebilir...

2. soru için birde şöyle yapılabilir...

C:\ dizininde boot.ini diye bir dosya vardır
    gizlidir, klasör seçeneklerinden tüm dosyaları göster seçeneğini etkinleştirmek gerekir...
    yada başlat çalıştır a veyada herhangi bir explorer penceresinde adres çubuğuna C:\boot.ini yazılarakta çağrılabilir..

bu dosyayı aynen şu şekilde değiştirebilirsin;

[boot loader]
    timeout=3
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect

ama bu işlemden önce boot.ini dosyasının bir yedeğini almanı tavsiye ederim,tedbir için...

bu şekilde tüm yazılardan kurtuabilirsin...

Alıntı Orijinalini Gönderen: fourpower
    sistemim inngilizce turkcelerini bilmiyorum uzgunum umarim merakini gidermistir
    Türkçe'si şöyle;
    bilgisayarıma sağ tıkla özelliklere gir açılan pencereden gelişmiş tabına tıkla biraz aşağıdaki başlangıç ve kurtarma bölümündeki düğmeye bas..

iyi çalışmalar.........................

slm millet,pcmi kapatmak istedeğimde açılan pencerde bekle,kapat,yeniden başlat yazı olması gerkirken bekle komutu sönük olarak karşıma çıkmakta ve bekleme komutu yani çalışmıyor.
    Ayrıca aynı şekilde kapat komutunu tıkladığımda bilgisayar kapanıyor fakat güvenle bilgisayarınızı kapatabilirsin yazısı çıkyor böylede olunca elektiriği kesmek için kasadaki kapanma düğmesine sürekli basıp öyle kapatabiliyorum.
    Lütfen bu sorunlarımı nasıl çözerim yardım ederseniz sevinirim.
    fearless2525

Benzer Başlıklar

1. kapanma sorunu
    dragontr tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 03.08.2006, 15:17
  2. kapanma sorunu
    na_name tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 20.11.2005, 21:34
  3. pc kapanma sorunu
    heycem tarafından Donanım forumunda