+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: driver nedir ne değildir?
-
23.12.2003 17:39 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
driver nedir ne değildir?
merhaba
yeni yeni bilgisayar kullanmaya başladım... :type:
oyunlarlada bayaa haşır neşir olunca driver olayı benim için gündeme geldii...
nedir aabiii bu driverlar :banghead:
sistemim belli, xp pro gullanıyom .
1.İlgili driverleri nerden bulup nasıl kuracağım?
2.yeni driverleri kurunca eskileri silmek gerekirmi gerekmezmi?
3.şu an anakart,ekran kartı ,ses driverleri kutudan çıkanlarla çalışıyor, yenilerini illa kurmam gerekiyormu??
Teşekkürler
AMD 2500+
EPOX KT600 8KRAI
256 MB 400DDR RAM
128 MB TORNADO 128MB GFX 5200
AOPEN QF50 KASA
80GB SAMSUNG İDE HDD
-
23.12.2003 18:07 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- TRABZON
arkadaşım merhaba kullandığın bütün programların ve donanımların piyasaya çıktıktan sonra bunları üreten firma bu donanaımlara çeşitli özellikleri driver yoluyla eklerlerVe senin yüklemen sayesinde makinan canavar gibi olur.Yeni driver eski olan driver üzerine kurulur eğer yeni yüklediğin driver sistemini çalıştırmazsa ( ör: diyelim ses çıkarken driver yükledin ses çıkmaz hale geldi) bu durumda yüklediğin driveri geri alabilirsin...Bunu için denetim masasından kullanığın veya driverini yükleyecek olduğun programoı bulman gerek...Eğer sisteminde başarı ve hız isitorsan daima çıkan driverleri araştırıp bulmalı ve yüklemelisin.
Birde kullandığın windowsun driverleri var bunları ie başlat>tüm programlar>windows update bölümünde bulabilirsin...
Eğer pcnet dergisini takip ediyorsan 3 ayda bir xp service pack veriyor bu service pack paketi içinde komple windows drverleri bulunmakta..
umarım tam olarak açıklamışımdır..
iyi çalışmalar.
-
30.12.2003 00:11 #3
1: ilgili driveri en guvenilir sitelerinden bulabilirsin mesela creative.com gibi
2: eski driver i cogu durumda kaldirmak gerekmez fakat kaldirilmasi onerilir (fakat ben kaldirmadan kuruyorum)
3: yenilerini kurman sart degil eger sorunun yoksa sadece ekran karti genelde ihtiyac duyar genelde diger parcalar icin cokta sart degildir (eger sorun yoksa)
Kolay gelsin....4_FouR PoWeR_4
-
30.12.2003 04:23 #4
selamlar...
oyunlarla ilgili olunca genelde ekran kartı ve anakart chipseti sürücüleri senin için en önemli güncellemeler olacaktır. takip etmen gerekecek güncelleme daha çok ekran kartının olacaktır.
ses konusunda, iyi bir verim alıyorsan ve stabilite bozuklukları yoksa ses kartını rahat bırakabilirsin
iyi çalışmalar................................
-
07.01.2004 03:48 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- antalya
driver kullandığın parcayı işletim sistemine tanıtan bilgileri içerir. ben sadece ekran kartını update ediyorum. diğerlerine ugrasmıyorum. aldığın her parca için içinde driverı olan cd sini mutlaka almalısın. yoksa bilgisayarın yeni parcayı tanımaz. gerçi bunu internetten de indirebilirsin. toplama bilgisayar alanlar enelde bunu bilmedikleri için format atıp işletim sistemini tekrar yüklediklerinde bilgisayarı aldıkları yere geri gitmeleri gerekir.
Benzer Başlıklar
-
FTP Nedir ne değildir ...
turntable tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 06.02.2012, 16:48 -
ibm aix nedir,ne değildir ?
maddboy tarafından Linux forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 17.12.2006, 12:02 -
deepfreese nedir ne değildir
selam_dua tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 10.12.2005, 13:02 -
OEM/BOX nedir,ne değildir
startaylan tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 29.12.2004, 13:02 -
network nedir ne değildir
aragorntheelessar tarafından Diğer uygulamalar forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 27.06.2004, 20:36

Alıntıyla Yanıtla

Tavsiye Simulasyon Oyunu
Bugün, 16:33 / Oyunlar