+ Başlığa Yanıt Yaz
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Xp Performans
-
05.01.2004 15:43 #1
Xp Performans
Merhaba Arkadaşlar ,
Windows Xp'de performansı arttırmak için neler yapmak gerekli ?
Özellikle pc açılırken daha hızlı açılması için nelerin yapılması gerekiyor. Birkaç programı denedim ama pek fark yaratmıyor. Arkadaşımın benimkinin 2 katında daha iyi bir pc'si var ve aynı programları kullanmamıza rağmen benimki daha hızlı açılıyor.. Sizce neden?
Birde Xp Home Edition ile Xp Professionel arasındaki farklar neler kısaca açıklarsanız sevirinirim.
-
05.01.2004 16:10 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
WINDOWS
Selamlar, Saygılar....
Win XP nin performansını arttırmak için neler yapılabilir,
Temp klasörü boşaltılır, hard disk üzerinde büyük partition u XP kullanır, disk birleştirme yapılır, arka planda çalışan programlar azaltılır hatta ve hatta RAM sayısı bile arttırılabilir.
Xp Home Edition Microsoft un en kötü ve en işe yaramaz işletim sisteminden biri. Garip ama gerçek belki hiç ama Home Edition kullandığımı bile hatırlamıyorum. Daha çok lisanslı ev kullanıcılarına yönelik olarak satılmak istenilen bir işletim sistemiydi. Ama Xp Professionel kullanmak daha iyidir. Yani iyisi varken kötüyü kullanmak iyi olmaz gibi.
Kolay gelsin....
-
05.01.2004 16:23 #3
Hm.. O dediklerini yaptım zaten. Peki arkadaşımın benimkinden hızlı bir pc'si olmasına rağmen neden daha düşük performans aldığını açıklayabilirmisin? Aynı işletim sistemi aynı güncellemeler ve aynı programlar yüklü..
Xp Home Edition ile Xp Professionel arasındaki değerlendirmen içinde teşekkür ederim..
-
05.01.2004 16:37 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İstanbul
Donanımsal bir problemdir.Bence
VEya eksiz driver kurmaktan kaynaklanabilir.
INF driverlerını yüklemelisin mesela
-
05.01.2004 16:39 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İstanbul
Selamlar,
Arkadaşının bilgisayarının seninkinden çok daha iyi olması, illaki seninkinden çok daha iyi performans göstercek olması anlamına gelmez. En önemli sorun bilgisayarın konfigürasyonudur, belki de arkadaşının bilgisayarında donanımsal uyumsuzluklar olabilir. veya arkadaşın bilgisayarına gereken bakımı uygulayamamış, sürekli doldur boşalt yapmış ve sistemi şişirmişde olabilir...
Yani herşeyden kaynaklanabilir..._______________________________________
Sorunun konusu değil, soru soracak endişelere sahip olmak önemli!
Benzer Başlıklar
-
performans
alizee tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 03.08.2010, 10:57 -
Performans
BySlaughter tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 27.09.2008, 02:29 -
performans
ihsanemre tarafından Donanım forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 13.04.2007, 12:05 -
AGP 8X in Performans!
gokhan001 tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 13.04.2006, 18:37 -
performans
canero tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 08.07.2005, 00:30

Alıntıyla Yanıtla

programlama ile uğraşan için bu sistem...
Bugün, 18:53 / Ürün İnceleme ve Tavsiye