PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Usak-Isparta

Varsayılan Bir CDyi DVD den ayırmak

Dün bir yerden iki tarafı parlak CD aldım cd-roma taktım.Cd-rom okumuyo.Cd yazıcı okuyo.Cd nin iki tarafı da parlak yani ön ile arka yüz ayırt edilemiyor acaba bu nasıl ayırt edilir.Numaralardan ayırt edilmiyo çünkü her iki yüzde de numara var.

1- Senin aldığın bir CD. Bu yüzden DVD ile ne alakası var anlayamadım...
    2- Eğer CD boş ise sadece yazıcın okuyabilir. Bazen CD-ROM'lar boş diye okurlar... (İstisna...)
    3- CD boş ise yazıcına tak ve hangi yüzünü tanırsa o yüzü okunabilen veya yazılabilen tarafıdır. Diğer tarafını zaten okuyamaz....

birde bu cd cok kalitesiz olsa gerek hic birsey yoksa uzerinde ve bu durumda bozuk cikma ihtimali cok yuksektir bu gun 300 binliralik cd de bile bir marka vs logo birsey yazar bir tarafinda (zaten diger tarafina yazamiyorlar henuz )

Kolay gelsin.....
    4_FouR PoWeR_4

cd nin alt tarafında, yani sürücünün okuduğu tarafta, ortasında çıkıntı vardır, bu çıkıntılı bölümü alta gelecek şekilde cd roma takarsın.

Ayrıca yazılmış bir cd nin alt tarafının parlak bölümünde renk koyulaşması olur, koyu olan bölüm yazılan bölümdür doğal olarak ortasından itibaren dışa doğru koyuluk, sen yazdıkça artar. Bu sayede yazılmış bir cd yi cdroma vs takmadan ne kadar boş kaldığını tahmin edebilirsin...

Kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. cdyi dvd-rw ile kopyalama
    ateta tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 19.02.2007, 23:31
  2. winme bootable cdyi neroda yazmak
    vasilizaidsev tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 07.09.2006, 14:49
  3. cdyi okumadan atlama sorunu
    hgayretli38 tarafından Donanım forumunda