Merhabalar, Ben windows u çok fazla kullanmayan biriyim. en son kullandığım win sürümü 98 dir. Dün Win2000 profesional bilgisayar başındaydım ama msdos a bi yürlü giremedim. Msdos a girmek isteme sebebim, x ekranda silemediğim svchost.exe dosyasını ( erişim engellendi diye bi hata vererek silmedi) msdos a girip silmekti. Ama ne hikmetse giremedim. Zannediyorum açılış disketiyle felam giriliyor msdos a. Onuda tam bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Eğer açılış disketiyle giriceksem bu açılış disketini nasıl yaratıcam. Şimdiden teşekkürler...
Selamlar;
Windows 98 yüklü bir işletim sisteminde istediğin sistem disketini kolaylıkla hazırlayabilirsin.Yanılmıyorsam program ekle kaldır bölümünde seçenekler arasında açılış disketi hazırla diye bir bölüm vardı.
Dosyayı silememe sebebin, sistem tarafından kullanılıyor olmasından kaynaklanıyor.taskmanager dan bakacak olursan svchost dosyanının orada olduğunu göreceksin üzerinde sağ tıklayıp end process kısmını tıklarsan ve ondan sonra silmeyi denersen silinecektir.
Asıl sorun şu; bahsettiğin dosyayı(svchost) silersen internete giremediğin gibi,2000 işletim sistemin dosya eksikliği yüzünden bir sürü saçmalıkta yapabilir.bu dosyayı neden silmek istediğini yazabilirsen daha fazla yardımımız olur diye düşünüyorum.
svchost u silmek isteme nedenim; Virus koruma prog unun bu dosyayı bi virüs gibi algılaması ve silememekle yakınmasıdır.( norton 2003) Bu arada taskmanager i açıpta svchost u kapamaya çalıştığımda bana erişim engellendi hatası verdiğini eklemek isterim. yine eklemek istediğim bişey; svchost.exe nin taskmanager de tam 5 adet çalışıyor olmadı. yani task manager de normal bi program 1 tane çalışır benim bildiğim, ancak tam 5 tane svchost.exe çalışıyor görünüyor.
Yeniden selam;
svchost dosyası internete bağlı iken task manager dan bakıldığında 3 veya daha fazla sayıdadır bu sadece senin bilgisayarında değil,2000 ve Xp kullanan herkeste aynıdır.Antivirus yazılımın sana o dosyanın virüs olduğunu söylemiyor virüslü olduğunu söylüyor.Yüksek ihtimalle W32.Blaster worm ile karşı karşıyasın.