Windows XPde ayrı oturumlar için ayrı ekran çözünürlükleri -
27.01.2004, 12:51
Merhaba,
Evde annem ayrı ayrı oturum açıyoruz. 15" bir monitörüm var ve ben 1024x768 ekran çözünürlüğünü tercih ederken annem iyi göremediği için 800x600 kullanıyoru ve ben her oturum açtığımda çözünürlüğümü değiştirmek zorunda kalıyorum. Acaba ayrı kullanıcılar için ayrı ekran çözünürlükleri tanımlamak mümkün değil mi? Duvar kağıdı, outlook, outlook express, icq, msn vb. ayrı ayrı oluyor bu da mutlaka bir şekilde yapılabiliyordur diye düşünüyorum.
Ayrı çözünürlükleri kaydetmek sanırım mümkün değil ancak emin değilim belki vardır ama bence yok.
Probleminin çözümünü şu şekilde yapabilirsin.
Annen (bu arada ellerinden öperim anneler en değerli varlıklarımızdır.)1024*768 te oturum açtıktan sonra görüntü özelliklerinde genel bölümünde DPI ayarları var.
Dpi ayarlarını yükseltirsen problem düzelir.Bu ayarları annenin hesabına kaydedersiniz böylece problem kalmaz.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim punker. En azından somut bir seçenek var şimdi elimde. Yalnız bir sürü ayar yapılabiliniyorken böyle bir ayarın yapılamaması garip sanırım o kadar konunun içinde unutmuşlar
Söylediğin şekilde yapılması bana mantıklı gelmiyor bu yüzden bence yapılamaz.Ancak söylediğim gibi bu benim fikrim belkide yapılabiliyordur bilemiyorum.
Eğer bilen arkadaşlar varsa zaten yazarlar.