PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: bios ayarları

Varsayılan bios ayarları

merhaba arkadaşlar bilgisayar yeni ben bi kere windows 98 kurdum sonra
    bi kaçkere hata ben de format atmak istedi ama sadece format derken
    hataverdi aynen şöyle : yanlış sistem disketi disketi değiştirip bir tuşa basın re boot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key (benim başlanğıç diketim var bir tanesi türkçe diğeri ingilizce) bi kaç kişiye sordum ve farklı farklı cevaplar
    geldi ne yapacağım üçbeş bişeylar bilsekte bilgisayardan da çok iyi anlamıyorum şu ayarın yapılması gerekmiş (bios tan boot u cd den açılmaya ayarlamalısın ) bi de cd nin için de boot dosyası eksik plabilirmiş
    bundan da kaynaklana bilirmiş ilk olarak yapmak istediğim windows 98 i
    kurmak ve sonra xp ye geçmek artık yeter on gündür araştır ona sor buna sor şu makinayi bi kurabilsem umarım sorunumu kafa karıştırma dan açıkça belirte bilmişimdir şimdi den alakanıza teşekkürler

arkadaşım pek anlatamamışsın doğrusu..neyse anladığım kadarıyla bilgisayara format atarken kullandığın parametre yanlış..

FORMAT C: /U/S (/Q quick fomat için)

kullanırsan bilgisayar formatlandıktan sonra disketteki sistem aktarılır
    ama win XP için gerek yok bunlara o kendi hallediyor.

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul / Antalya

Seninki galiba bios tan yanlış boot aygıtının seçilmesi. Eğer elinde disket var sa CDrom değil FLoppy ye getirmen gerek ayarı
    FLoppy
    CDrom
    HDD
    yaparsan sorun çözülür

senin yerinde olsam ilk önce fdisk programını kullanarak c: sürücüsünü yıkarım. ardından tekrar fdiski kullanarak C: ve D: oluştururum. ardından C: formatlarım. ardından bilgisayarı kapat ve yeniden aç. bilgisayar açıldımı elini delete tuşuna basılı tutuyorsun. gelen setup bölümünde biosu seç, cdrom dışındakileri disaple konumuna getir. ve setupu kapat. tabi bu sırada xp cdsi cdromun içinde. bilgisayar kapanıp açıldımı otomatikman cdrom okuyucusunu çalıştıracak ve ardından senin sadece ilk başta bir tuşa dokunmanı isteyecek ve sonra işletim sistemi kurulacak. tabi aralarda bazı yönergeler var. onlarlada ilgileneceksin. yalnız xp kurulduktan sonra setup ayarlarını tekrar eski haline getirmen gerek. sana bir tavsiye. veritabanın fat32 değilde, NTFS olsun.
    tabi win98lede senin işin yok.
    hadi kolay gelsin. korkma, sen bazı programları çalıştırdınmı yönergeler yardımıyla başarırsın.

Katılım Tarihi
    2002
    Yer
    bilinmeyen yerden ve zamandan

selam arev dostum.
    bana kalırsa bios ayarlarını bilmiyorsan elle ama madem kendi başıma halledecem dersen o zaman şunu dene
    setup menusune gir (yani bios ayarlarına) first boot device=CD-ROM
    secondary boot device=HDD third boot device=FDD bu ayarları yaptık tan sonra F10 la kaydet ve yeni başlat
    win98 boot disketini tak ve 1.seçenek (bilgisayarı cd-r dest.ile başalat) seç
    2) soruya aynı cevapla cdr desteği ile başlat
    sonra şu komutu yaz path a:
    sonra format c:
    ondan sonra win98 cd'sini tak ve HDD tek parça ise d:\kur 2 parça ise e:\kur
    win98 kurulumu başladı. Kolay Gelsin

Benzer Başlıklar

1. Bios Ayarları
    aksoy_onder tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 21.03.2010, 11:30
  2. phoenix bios ayarları
    sistem06 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 11.06.2008, 12:13
  3. bios ayarları
    mcankarakose tarafından Donanım forumunda