PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Usak-Isparta

Varsayılan Bilgisayar kapanmıyor.Acaba niye?

BEnnim P4 2.4 Ghz hızında ekran kartı 128Mb geforce Ndıvia 4MX 440 olan ve 256 Mb DDR ram olan bir kişiyim.Bazen Counter oynarken Bilgisayar kendine reset atıyordu.eset atması ise ekrana mavi bir yazının gelmesi ile yazının kaybolması bir oluyordu.Yani yazı geliyor ekranda 1 saniyenin onda biri anca kalıyor.Bu hata 3-4 defa tekrarladı.Adawre ile tarattım Anti-vir ile 2 defa üst üste tarattım.Daha sonra sisteme norton yükledim.O da 3 adet Trojan benzeri birşeyler buldu.Hepsinin başı W32 ile başlıyordu.Bunlara baktım.Windows virüslÜymÜş.Bir kaç gün sonra yine aynı hatayı yapmaya başladı.VirüS olmadığından eminim.kAPATMADAN ÖNCE ctrl+aLT+DEL TUŞ KOMBİNASYONUNA Basıp Bazı programları kapatırsam öyle kapanıyor.Birde amcamın oğlu bilgisayara virüslü bir oyun getirmişti.Onu açmadağından eminim.Çükü bilgisayarda virüs yok.Birde bilgisayarımda trojan yazmaya kalkışmış ve keylogger yüklemişelimde bilgisayarda o anda nelerin çalıştığını gösteren Türkçe bir program var.Fakat o programda keylogger veya trojan benzeri birşey yok.sistem geri yükleme yapıcam fakat.Yaptığım updateler boşuna gidiyor.BAğlantımda dail-up zaten.Bana yol gösterirseniz sevnirim.

Fişi çekmeyi denedin mi?
    Şaka
    Bak 128 mb ekran kartıyla 256 mb ram'den kaynaklanabilir. Çünkü bendede 128 mb ekran kartı var ve bilgisayarı aldığım pakette 256 ddr vardı. Bilgisayarı almaya gittiğimde ordaki adam paketin değiştiğini söyledi. 256mb ramle 128mb ekran kartı uyuşmuyomuş. Bende 512 aldım. Yani ikisinin arası biraz daha açık olacak.
    Birde arada bir format iyi olur. Hem internete antivirüs programı almadan girersen kesin ufak tefek şeyler bulaşabiliyor. En iyisi sen bi format at ve internete girmeden antivirusu bi daha kur.

Varsayılan bide bunu dene

:idea: Benim bilgisayarıma W32.Blaster.Worm virüsü girmişti bu da xp'nin açığı yüzünde oldu.Bilgisayar kapanıp duruyordu.Önce işletim sisteminin son güncellemelerini yap sonra pcnetin verdiği fix.blast ve fixsobigf anti virüsler le tara.Büyük ihtimalle bu virüslerden kaynaklanıyordur bu arada işletim sistemin ne??? :?:

sorunun ram.larden veya power supply.dan kaynaklanıyor olabilir.Bence bunları gözden geçirt.

kolay gelsin.

Varsayılan power off.... [JFA]

:arrow: Oyun oynarken gördüğün mavi ekran ekran kartının sürücüsünden kaynaklanıyor.ekran kartının sürücüsünün ve en son sürümünü bul ve onu yükle nvidia sürücülerinden bazıları bu şekilde sorun verebiliyor whql imzalı en güncel sürümleri dene.
    Bilgisayarın kapanması konusuna gelince bence artık bir format at uygunsa xp işletim sistemini kur sonra servis packleri ondan sonrada güzel bir uptade.. tabii bu arada diğer arkadaşların verdiği çözümlerde kulağına küpe olsun onlarada bir bak...8)
    "Sorunsuz Çözümler"

Benzer Başlıklar

1. fifa 2006 var bende saha çizgisiz niye acaba
    DJ_FURKAN tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 06.10.2005, 22:27
  2. bilgisayar kapanmıyor!!!
    emkoz tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 05.09.2005, 22:56
  3. Bilgisayar kapanmıyor
    raven01 tarafından Donanım forumunda