PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Mandrake Linux kurdum. Nasıl kaldırılıyor?

Baslıktanda anlasılacagı gibi PCNet'in OCAK 2003de verdigi Mandrake Linux'u kurdum. Dergide anlatıldığı her seyi yaptım. Bir bolumu Partition Magic ile böldüm ve oraya kurdum. Simdi kaldırmak ve böldügüm alanları tekrar E sürücüme eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapacagımı, (bu konuda cidden deneyimi olanlar) anlatırsanız sevinirim. Hepinize kolay gelsin...

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Fdisk ya da Partition Magic ile yaptıklarının tam tersini yaparak sonuca ulaşabilirsin.

Başarılar...

Peki sence direkt olarak bu sorunu cozer mi. Cunku nede olsa bir işletim sistemi yuklu. Ve bilgisayar açilirken Windows mu Linux mu diye soruyor. Ornegin Windows klasörünü silsek bilgisayari actigimizda hala windows mu linux mu diye sorar. Ama windows secenegini sectigimizde bilgisayar kitlenir. Ve linux icinde ayni sey olmaz mi. Ne de olsa düzgün bir bicimde kaldir miyoruz. Yani sadece dosyalarini silmiş oluyoruz. Ben oyle dusunuyorum. Eger bu dusncem yanlissa ve cozumun gercekten bu oldugunu düsünüyorsan bildirirsen sevinirim. Cevabın icin sagol bu arada. Kolay gelsin...

s.a.
    Bu iş okadar basit değil, sistemin gidebilir. bu işte acemi olanlar için geri getirmek zordur. Diğer sisteminde zarar görebilir. Bunu bence buradan tarif alarak değilde, bir bilenle beraber yapmak daha saglıklı olur. Buarada dergi içinde nasıl kaldıracagını yazıyor. biraz dergiyi karıstırırsan anlarsın
    allaha emanet olun CYBER-WARRİOR

Sanılanın aksine kaldırmak çok kolay ve eğer birazcık dikkatli yapılırsa risksizdir. Elinde Partition Magic olduğuna göre onunla bu işi yapabilirsin. Tek yapman gereken gördüğün windows olmayan bölümleri silmek. Eğer PM ile yapmayacaksan çok daha risksiz bir yolu daha var. Mandrake'nin kurulum CDsi ile makineyi başlat, HDD bölütleme kısmındaki "Linux olan tüm bölümleri sil " seçeneğini kullanarak bu bölümlerini silebilirsin. Daha sonra kuruluma devam etmeden makineyi yeniden başlat.
    Son olarak eğer Windows mu Linuxmu diye sormasını istemiyorsan Windows CDsi ile makineyi başlat, ve konsolda

Kod:
    fdisk /mbr
    komutunu kullan. MBR yeniden temiz bir şekilde yüklenecektir.
    Linuxu kaldrımak istemene üzüldüm...

Benzer Başlıklar

1. Deep Freeze bilgisayardan nasıl kaldırılıyor?
    barisk tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 10.03.2006, 15:07
  2. Mandrake 9.0 kurdum, ama hiçbirşey blmiyorum Help!
    Barron tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 20
    Son Mesaj: 22.09.2003, 07:51
  3. Mandrake 9.1 kurdum Ama Hsf modemimi tanıtamıyorum?
    Hardware tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 20.08.2003, 10:41
  4. Mandrake Linux 9.0'a modemimi nasıl tanıtacam?
    AyKuTix tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 21.02.2003, 02:55
  5. Mandrake linux 9 kurdum ama mouse um hareket etmiyor..!!
    K-i-l-l-e-r tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 18.01.2003, 09:36