PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Excelde Formül

Varsayılan Excelde Formül

Merhabalar,
    Excelde iki sütun olduğunu düşünün. Birinde işlem türü diğerindede miktar var, ben bu miktarları işlem türü bazında toplatmak istiyorum.
    Kod:
    S	10
    A	20
    G	30
    A	20
    A	20
    S	10
    Mesela bu datalar sonucunda toplam olarak S için 20, A için 60, G içinde 30 yazacak. Bunu nasıl yapabilirim?

Hocam normalde programcılıkta bu tip seyleri IF deyimini kullanarak yaparız. Ama Excel'i bildigim kadarıyla Excel'deki IF deyimini bu tip seylerde kullanamıyoruz. Bu tip işler icin genelde Makrolar yazılır. Makro dilini biliyorsan bunlarıda yapabilirsin. Onun dışında bunu yapmanın en kolay yolu tek tek elle yapmak.

=sum(B5,B6,B8,...,) gibi...

Not: Bu benim görüşüm eger bunu yapmanın bir yolunu bulursan banada anlatmanı isterim. Sana kolay gelsin...

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Excel çok güçlü bir tablo hesap yazılımıdır. Her ne kadar sınırları olsa da inanılmaz şeyler yapabilir. Ben zamanında verdiğin cevaplara göre seninle konuşan hatta dalga geçen bir sayı bulmaca oyunu yazmıştım.

Ekle > İşlev 'den EĞER komutu işini görür. Ofisin ingilizce ise IF komutunu kullanacaksın.

EĞER komutunun kullanımını bilmiyorsan yardım dosyalarından öğrenebilirsin.

EĞER komutunu içiçe döngüler halinde kullanarak çok detaylı işlemler yaptırabilirsin.

BAŞARILAR...

Selam CodeJam, ben bir örnek veriyorum. Umarım işine yarar...

A1 hücresine "İşlemler", B1 hücresine de "Miktarlar" yazalım.
    Sonra A2'den A10' a kadar senin verdiğin örnekteki gibi rasgele işlem adlarını, B2'den B10'a kadar olan kısma da bunların karşılıklarını yazalım. Daha sonra A2:B10 aralığını seçip Data>Sort diyelim. "Sort by İşlemler" seçeneğinin de seçili olmasına dikkat ediyoruz.OK dedikten sonra bu kez A1:B10 aralığını seçiyoruz ve Data>Subtotals diyoruz. Bu kısımda;
    At each change in -->İşlemler
    Use function -->Sum
    Add subtotal to -->Miktarlar
    ve alttaki diğer üç seçeneği de işaretledikten sonra işlem tamam.

şincik herşeyden önce hayırlı geceler. sonra kendinizi o kadar kasmayın arkadaşlar burda ms excel den bahsediyoruz. yani o kadar sıkıntı yapmanızı gerek yok. formül şöyledir "=ETOPLA(A1:A5;A1;B1:B5)" yani ne demişiz şindik burda; A1:A5 ile kriter yani seçimlik tabloyu belirdik. sonra A1 dedik yani eğer A1 in değeri A ise A1 ile A5 arasındaki bütün A nın değerlerini toplayacak. hankı değerleri tabiki B1 ile B5 arasındakı değerleri. haydi kalın salıcakla. bu arada kodcem direk bana sorsaydın yaw ne bu böyle oldu mu şimdi :wink:

Benzer Başlıklar

1. excelde formül yazımı
    remderem tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 18.03.2010, 10:34
  2. Excel formül yardımı ?
    _server_ tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 29.11.2006, 22:35
  3. excelde formül bulma
    alidasd tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1