PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
9 sonuçtan 6 - 9 arası sonuçlar

Başlık: Windows Linux

aslında windows ve linux u birarada kullanmak,sanıldığının aksine gayet kolay..öncelikle windows kurun..daha sonra hdd inizin bir bölümünü (linux için ayıracağınz bölümü),partition magic veya benzeri bir program ile ayırıp,tamamen silin..böylece bu kısım "tanımlanmamış alan" olarak görülecektir..daha sonra herhangi bir linux dağıtımının cd sini takıp,pc yi cd den boot edin..kurulum programı başlayınca,ilerleyen bir aşamada,linux un hangi disk bölümüne kurulacağının sorulduğu zamn,tanımlanmamış,boş alana kurulmasını onaylayın..böylece tüm disk bölme ve formatlama işlemini linux kurulum programı otomatik olarak yapacaktır..ayrıca kurulumun son aşamalarına doğru,linux loader yüklenmesini yaparsanız (lilo,vs.) pc nin açılışı sırasında, hangi işletim sistemine geçiş yapmak istiyorsanız,gelen menüden rahatça seçebilirsiniz..
    ayrıca windows içinden linux a,linux içinden de windows a ulaşabilirsiniz..gerek emulator programlarını kullanarak,gerekse de disk yönetim programlarını kullanarak....mesela windows altından,linux partisyonlarına ulaşmak için explore2fs diye bir program vardı yanılmıyorsam..veya linux altından,windows bölümüne sadece ufak bi kaç ayar yaparak ulaşabiliyorduk...bunun dışında emulator programlarını kullanarak linux altından windows programları da çalışıyordu..anlayacağın hemen hemen her şeyi yapabilirsin..
    bunun dışında foryou19; neden gereksiz mesaj yazma ihtiyacı duyuyorsun? bir sarı kart daha mı almak istiyorsun? lütfen forumda biraz daha dikkatli davranalım..burası chat alını değil,chat yapmak istiyorsanız irc e girin,vs..vs..

Windows ile Linux çokta basit olarak birlikte kurulabilir. Bunu uzun uzun anlatmayacağım çünkü zaten forumda bunlarla ilgili onlarca başlık var. Benim yazma nedenim, Birşeyi bilip-bilmeden işkembeden sallayanlara tepki için... Neyse zaten cezasını almış...
    Hoş ve Hoşçakalın...

Alıntı Orijinalini Gönderen: foryou19
    Bu arada ikimizinde sarı kartı var..Nihaaaaahaaha )
    yüzünün rengine çok iyi gitmiş kart

Varsayılan Killex

Killex arkadaşıma katılıyorum bana fazla bişi bırakmamış ben ek olrak şunları değil linux hakkında fazla bilgin yoks kurmaya çalışma öğren öyle kur çünkü windows kurulumundan çok farklıdır

Benzer Başlıklar

1. Linux + Windows = ?
    microturk tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 26.03.2006, 20:36
  2. windows ve linux
    bodrumnet tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 15.12.2005, 19:51
  3. Linux vs. Windows
    MagneticPower tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 3