PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan Baş Belası DirectX

selamlar;

Ekran kartı secmek için cok ugrastım ve sonunda geforce4 Ti 4800se i buldum teknik olarak fx5600 seviyesinde ama; DirectX 8.1 uyumlu oldugu için biraz kargasa yasıyorum.

Nedir bu DirectX? (şu an 8.1 uyumlu bir kart alsam ne olur yani???)

her bilgisayar dergisinin toolkit bolumunde Directx son surum mevcuttur amma;

NEDİR BU DİRECTX????????? 8O 8O 8O 8O 8O

directx microsoft'un yayımladığı görüntü derinliği ve pixel renk ayarlaması yapan bir vga yamasıdır. özellikle yeni çıkan oyunlar 9.0 istiyor mesela avermedya tv kartı 8.1 istiyor yakında microsoft 9.1 çıkaracak yani 1-2 sene içerisinde o kartı kullanamayacaksın oyunlar açılmayacak görüntü kalitesi düşük gelecek sana ve oyunların efektlerini anlayamayacaksın :mrgreen:

DirectX, Microsoft tarafından üretilen multimedia donanımına doğrudan ve hızlı erişim sağlayan ,özellikle oyun yapımında kullanılan bir kütüphaneler topluluğudur.

Mesela multiplayer bir oyun yapmaya çalıştığımızı düşünelim,eğer DirectX kullanmazsak bilgisayarlar arasındaki iletişimi sağlayacak kodu da bizim yazmamız gerekir. Bu fazladan efor demek olur,ve de hata olasılığını artırır. Burada DirectX herşeyi bizim yerimize yapar gibi de düşünmemek gerekir, ancak işleri önemli bir biçimde hafiflettiği ortadadır.

DirectX bilgisayarın grafik donanımına doğrudan erişir,bu da uygulamalarımızın çok daha hızlı işlemesini sağlar.

Kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Helkern Belası?!
    CrazyShark tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 07.08.2006, 01:40
  2. ZONE belası!!!
    buragh tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 15.09.2005, 23:46
  3. spam belası
    serdarkara tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda