PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile 10 parmak Klavye Prog.
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#6) Eski
Forum Gurusu

SamJam Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Üsküdar
Varsayılan 08.08.2004, 15:48

bilgisayarda 10 parmak yüklü;fakat bi oturupta düzgün çalışmışlığım yok.ben klavyeye bakmadan hızlı bir şekilde yazabiliyorumda 10 parmak değil.parmaklar alışmış artık istesemde o şekilde yazamıyorum.elbetteki bu programla düzelir.
Alıntıyla Yanıtla
  (#7) Eski
Forum Gurusu

Varsayılan 01.04.2007, 18:44

Killex iki yıl sonra da olsa verdiğin bu faydalı bilgiler için teşekkürler.Gerçekten de dediğin şekilde işliyor bu iş.
Alıntıyla Yanıtla
  (#8) Eski
Forum Gurusu

Varsayılan 02.04.2007, 11:53

Killex;

Siz galiba 10 parmak yazabiliyorsunuz

Sormak istediğim bazı şeyler var :

B tuşu sol ve sağ ele aynı uzakta olmasına rağmen neden sol el kullanıyoruz? 10 parmakta sol elle basın diyor.

Backspace tuşuna serçe parmağım yetmiyor.

Ayrıca daha önceki alışkanlıklarımdan dolayı tuşlarda epey zorlanıyorum.Tek avantajım hangi tuşun nerede olduğunu bilmem.Dolayısıyla yavaş ama doğru parmaklarla ekrana bakarak yazabiliyorum.

Bu arada programla çalışırken farkettim ç için her defasında serçe parmağı kullanıyormuşum. Ekranda doğrusunu görünce şok oldum açıkcası.İşin mantığını anladım aslında : Parmaklar doğru yere oturacak (sol el a s d f - sağ el j k l ş) ve tuşların üstündeki ve altındaki harfe aynı parmakla basılacak.

Daha sayılara sıra gelmedi.Merâkla bekliyorum. Zevkli ama çok zorlayıcı.

Şu an sırf hızlı olsun diye bunları yazarken bile eski alışkanlığımı kullanıyorum.
Alıntıyla Yanıtla
  (#9) Eski

recrec Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Ankara, Eskişehir, İstanbul
Varsayılan 02.04.2007, 13:11

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: SamJam Mesajı Görüntüle
Killex;

Siz galiba 10 parmak yazabiliyorsunuz

Sormak istediğim bazı şeyler var :

B tuşu sol ve sağ ele aynı uzakta olmasına rağmen neden sol el kullanıyoruz? 10 parmakta sol elle basın diyor.

Backspace tuşuna serçe parmağım yetmiyor.

Ayrıca daha önceki alışkanlıklarımdan dolayı tuşlarda epey zorlanıyorum.Tek avantajım hangi tuşun nerede olduğunu bilmem.Dolayısıyla yavaş ama doğru parmaklarla ekrana bakarak yazabiliyorum.

Bu arada programla çalışırken farkettim ç için her defasında serçe parmağı kullanıyormuşum. Ekranda doğrusunu görünce şok oldum açıkcası.İşin mantığını anladım aslında : Parmaklar doğru yere oturacak (sol el a s d f - sağ el j k l ş) ve tuşların üstündeki ve altındaki harfe aynı parmakla basılacak.

Daha sayılara sıra gelmedi.Merâkla bekliyorum. Zevkli ama çok zorlayıcı.

Şu an sırf hızlı olsun diye bunları yazarken bile eski alışkanlığımı kullanıyorum.
B tuşuna sol elle basılmasının nedeni B tuşunun T ve G nin altında bulunmasıdır. Yani 10 parmakta aslında tuşlar yukarıdan aşağıya bir sıra halinde dizilmiştir. Tuşlar birbirini hafif sağ alt çapraz şeklinde takip eder ve bu yüzden üstteki tuşa hangi parmağınızla basıyorsanız alttakine de onla basmanız gerekir.

Backspace ve enter tuşları ilk başta uzanılması biraz zor tuşlar gibi görünebilir ama zamanla o tuşlara da bakmadan rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Aslında 10 parmak yazmak zor değildir ama sabırlı olunması gereken bir çalışmadır. O yüzden birçok kişi daha işin başındayken bu işten vazgeçiyor. Ben 10 parmak dersini okulda aldığım için mecburen öğrendim ama zevkli bir ders diyebilirim.

Bir de 10 parmak yazanlara bir uyarı: Sakın 10 parmak alıştırmaları yaparken tuşlara bakarak yazmaya çalışmayın. 10 parmak öğrenirken ellerinizi başlangıç tuşlarına yerleştirin ve ondan sonra bir daha klavyeye bakmayın. Bu şekilde daha hızlı ve verimli yazarsınız.
Alıntıyla Yanıtla
  (#10) Eski
Forum Gurusu

Varsayılan 18.12.2007, 22:16

Baş parmaklar - bir yerde okuduğuma göre - sadece boşluk tuşu için kullanıyormuş. Bu doğru mu? Öyleyse altgr tuşu için işaret mi baş parmak mı kullanılmalı?

Bir de space için iki baş parmağı da illa ki kullanmak zorunda mıyız?

En son SamJam tarafından düzenlenmiştir: 18.12.2007 22:21
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
10 parmak betuj Yazılım 1 20.01.2007 16:10
10 parmak klavye joeycloud Yazılım 1 26.09.2006 15:15
parmak izi tanıma paradise_in_girl Programlama Dilleri 6 30.06.2006 13:53
10 parmak klavye programı? turntable İnternet, Ağ ve Güvenlik 6 14.10.2005 01:44
10 Parmak Yazma SamJam Yazılım 11 03.08.2005 23:54

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

256868 gösterim, 34 yanıt

10 gösterim, 0 yanıt

8887 gösterim, 21 yanıt

14115 gösterim, 15 yanıt

86 gösterim, 11 yanıt

68 gösterim, 10 yanıt

18 gösterim, 1 yanıt

147 gösterim, 14 yanıt

221 gösterim, 34 yanıt