PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Jpeg Arşiv Çalışması

Selamalar, Saygılar....

Scanner den taranan belgler önemli arşiv değeri taşıdığı için sizlere birçak sorum olacak,

1-Pahalı üst düzey scanner ler kullanıldığın için format *.tiff oluyor ve dosya size sı çok büyük oluyor ve illa ve illa ki *.jpeg formatı isteniyor. Görüntü kalitesi bozulmadan dosya boyutunun minimum olacağı bir *.jpeg e çeviri programı.

2-Bazı dosyaların isimleri standart olduğu için bunların isimlerini istediğimiz ismi nasıl verebiliriz (Ör. 40 sayfalık bir arşivc var bunlar illa arşiv olacak ve bunların isimleri sıralı olacak mesela Malzeme_Listesi_Sayfa1 ve diğer sayfalara da otomatik yada manuel olarak nasıl Malzeme_Listesi_Sayfa2/3/4 şeklinde ghidebilir).

Kolay gelsin....

Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Al de Baran

selam,

ilk defa DRACULA'nın soru sordğunu görüyorum irfan view bunları yapabiliyor, Dosya>toplu dönüştür/yeniden adlandır ile hepsi oluyor...

bmp ve tif dosyalrının pixellerini bulandırmadan kaliteli bir şekilde jpg'e çeviren en basit ve free program irfan view....: )

Önce şunu belirteyim ki ne olursa olsun az veya çok JPEG resmi bozar-bulandırır
    Bu bulantının en az seviyede olması için en yüksek kalitede kaydetmek gerekiyor.

Bu tür durumlar için en iyisi PNG. Resmi hiç bozmadan JPEG formatına yakın bir oranda sıkıştırma yapıyor. (hatta jpeg kalitesi en yüksek olarak ayarlanırsa PNG bu durumda daha az yer kaplıyor)
    Ama madem JPEG kullanmaya mecbursun , o zaman arkadaşların da dediği gibi Irfan View kullanarak jpg yapabilirsin. (hatta png de yapabilirsin)

Dosyaları isimlendirmeye gelince ...

Ben bunu ACDSee kullanarak çok rahat yapıyordum, Irfan View de mutlaka yapar diye düşünüyorum ..

Kolay Gelsin.....

isimlendirmeyi şöyle çok rahat yaparsın
    git arka arkaya koy dosyaları bi klasöre hepsini seç
    sonra ilk dosyaya sağ tuşa bas yeniden adlandır diyelimki
    Arşiv (1) diğerleride
    Arşiv (2)
    Arşiv (3)
    Arşiv (4)
    diye xp sıralıycak dikkat ette Arşiv (1) diyorum sadece aşiv dersen o dosyadanın ismi arşiv ondan sonrakaı dosyanın ismi Arşiv (1) olur.
    kolay gelsin

Benzer Başlıklar

1. Arşiv paylaşalım ?
    greencher tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 27.06.2006, 14:58
  2. *.cab formatlı arşiv dosyaları
    egeli_09 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 20.01.2006, 23:40
  3. Mp3 Arşiv Düzenleme...
    marmalade tarafından Yazılım forumunda