PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan NTFS in avantaşları?

Merhaba şu anda makinemde Fat32 dosya sistemi üzerine WinXP pro yüklü. Yakın zamanda format atmayı düşünüyorum. Ama winXP yi yüklerken NTFS mi yoksa FAT 32 dosya sistemini seçmem gerekli. Yani ben şimdi NTFS seçersem FAT32 den avantajları ne oolur. Güvenliğin daha iyi olduğunu duymuştum fakat benim yapacağım uygulamaları kısıtlar mı?

Makinemin özellikleri PentiumII 350 20GB HDD 256 MB RAM 32 MB GeForce 2 100/200. Bu özelliklerde WinXP sorunsuz çalışyor. Acaba NTFS geçsem XP bana sorun çıkarır mı?

Özet olarak NTFS in FAT 32 den avantajları ve dezavantajları neler?

ntfs ve fat 32 nin farkları + ve - leri çok fazla, ntfs daha iyi bence ama sistem özelliklerin ve kullanım amacın dolayısıyla yerinde olsam geçmem gerek yok, yani 32 ile kal.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

sisteminin özelliklerin bakılırsa geçmene gerek yok gibi.
    ntfs özellikle büyük diskler için avantajlı...ama veri güvenliği senin için ön planda ise ntfs ye geçebilirsin.ntfs uygulamalarını kısıtlamaz bu yapı sadece dosyaların saklanması vb. gibi işlemlerle ilgilidir.sadece fat32 destekleyen 98 i sistemine kurabilmek için fdisk ve format atman gerekir.

ayrıca forumda arama yaparsan + ları - leri nelerdir detaylı bilgi alabilirsin.

iyi çalışmalar..................

ntfs dosya sistemini fat32ler görmez. NTFS ağ üzerinde dosya ve benzeri kaynakların paylışımı için geliştirildi(sanki ben geliştirmişim gibi).Network File System.Hızlıdır,verileri toplu olarak yerleştirdiği için hdd de yer kaybını azaltır,güvenlik yapılandırmasına uyumludur(administrative işlemler gibi).Anlıcağın FAT32, NTFS yanında biraz sönük kalıyo.Dosya isimlerinde özellikle 255 karakter girebiliyorsun bunların arasında boşluk,tire,nokta gibi karakterler var.....

Benzer Başlıklar

1. XP de NTFS mi FAT32 mi??
    Spider_Man tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 32
    Son Mesaj: 09.01.2008, 14:12
  2. NTFS
    erdemcekal tarafından Windows İpuçları forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 31.08.2006, 15:16
  3. ntfs
    ajan tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2