PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Windows ses sorunu

Varsayılan Windows ses sorunu

Bilgisayarımı ilk toplattığımda bilgisayara windows kurulu geldi. İçinde creative sb live ses kartı olan bu bilgisayarın başta bir problemi yoktu. taaki windows'u tekrar kurmaya kalkana kadar.

windows'u tekrar kurduktan sonra denetim masasındaki ses ayarlarına bakarak gördüm ki "yüklü ses aygıtı" yok diye bir uyarıyla karşılaşıyorum. ses kartının son sürücelerini yükledim, olmadı. ses kartını çıkardım taktım, yine işe yaramadı. windowsu ses kartı takılıyken de değilken de kurdum olmadı. ama yine denetim masasındaki "donanım" bölümünde ses kartı takılı olduğu her defasında creative'i gördüğünü söylüyordu.

ne yapmam gerek anlamadım. bi türlü olmuyor. yardım lütfen

1-Kartın gerçekten SB Live olduğundan emin ol.(çıkarıp chipsetine bakabilirsin)
    2-Kartın takılı olduğu bus ı değiştir bir başka pcı yuvaya tak.
    3-Creative.com adresinden kartının en son sürücülerini edin ve onları kur.

1-evet kontrol etmiştim zaten sb live
    2-kartı çıkararak windows'u yeniden kurmama rağmen ses yok demiştim. pci yuvayla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden
    3- evet son sürücüleri indirip yüklemiştim ama o da olmadı. dediğim gibi hiçbir şey yüklemesem de denetim masasındaki ses/donanım bölümünde creative görünüyor

pcı bus ile alakalı olmadığı sadece senin fikrin arkadaşım.
    Denemeden bilemezsin.Sana bunu yazma sebebim bir IRQ çakışması olma ihtimali yani aynı IRQ yu belki modemin de kullanıyor bus değiştiğinde bu tür bir sorun varsa ortadan kalkar anlamında yazmıştım.yinede mal senin yani sen bilirsin..

kardes onbordunda da ses kartı olabılır onu ıptal et aynı sorunla karsılastım.bırde gelışmişte creatıvı sec

Benzer Başlıklar

1. windows dil sorunu
    shazir tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 15.01.2007, 21:20
  2. Bir windows xp sorunu...
    AyKuTix tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 01.07.2006, 17:19
  3. Windows dil sorunu
    Mickcasey tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 14.11.2005, 21:33
  4. Windows NT`den =--> Windows XpLere Internet Sorunu ..
    emreka tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 25.06.2003, 13:39
  5. Windows 98 Sorunu
    mozturk6 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 10.03.2003, 12:55