+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
19.10.2004 17:39 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
Flash ile geriye dogru oynayan Movie nasıl?
Selam arkadaslar. Flash programı ile geriye dogru oynayan movie nasıl yapabilirim.
Acıklamak gerekirse;
Bir buton yapacagım. Butonun üstüne mouse imleci gelince bir film oynamaya baslayacak (Mesela butondan cıkarak uzayan bir cizgi). Ve imleci butonun üstünden cektigim zamanda film birden sonlanmak yerine kaldıgı yerden basa dogru oynamaya devam edecek. Yani butonun üstünde iken butondan bir cizgi cıkıp buyumeye baslayacak, butondan imleci cekince cizgi oldugu yerden geriye dogru kısalmaya baslayacak.
Umarım anlatabilmisimdir. Bunu anlatabilecek yada ornegini gonderebilecek arkadaslardan yardım bekliyorum.
Herkese kolay gelsin...
-
19.10.2004 17:59 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- istanbul
şöyle bir şey yapmalısın önce o yaptığın animasyonun geriye doğru oynayanını yapmalısın.biliyorsun ki actionlarda butonun bir roll over birde roll out olayı var işte roll overa ileriye doğru oynayayan movieyi roll outa geriye doğru oynayan movieyi koyacaksın.
-
19.10.2004 21:16 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
Arkadasım bu o kadar basit degil. Dedigini yaparsam mesela cizgi tam buyumeden butondan cekince imleci cizgi en buyuk pozisyonunu alıp kuculmeye baslıyacak ve dedigim is olmayacak. Ben tekrarlıyorum filmi kaldıgı yerden geriye dogru oynatacak. Senin dedigin sey filmin sonundan oynatacak. Ama ben imleci hadi filmin ortasında iken cekersem. O zaman yukarıda yazdıgım cizgi ornegi gibi kotu bir sey olacak.
-
20.10.2004 08:40 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- istanbul
ok ozaman şunları yap.Bir değişken tanımla.Bunu aktif frame'in numarsına eşitle.sonra roll overın altına bir döngü yap değişkenden 1'e kadar.mesela
gibi.aktif frame numarasını nasıl edinildiğinni ben unuutum.orası sana kaldı artık.Kod:af=aktifframeno; for(i=af;i>=1;--i){ gotoAndStop(i); }
-
20.10.2004 15:15 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
Evet bu dedigin denemeye deger. Ama aktif frame numarası alma olayını bulmak lazım. Onu bulmaya calısayım. Eger sende bulursan yollarsan sevinirim. İlgin ve alakan icin tesekkürler.
Kolay gelsin...
Benzer Başlıklar
-
xp de açılırken geriye dogru sayım
turkishmasseur tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 13.01.2007, 23:37 -
flash movie clip i açmak
sonofisiris tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 28.05.2006, 21:32 -
flash movie loop etme
Exhumeds tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.08.2005, 14:35 -
iki veya daha fazla flash movie yi biraraya getirme...
emraydn12 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 03.03.2005, 16:49 -
Flash: Movie icinde Movie nasıl?
eefraf tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 09.12.2004, 10:37

Alıntıyla Yanıtla

Bu laptop bataryasını arıyorum..
Bugün, 17:28 / Donanım