+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: Sanal Bellek
-
31.12.2004 16:39 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- San Andreas
Sanal Bellek
kardeşler yıllardır bilgisayar kullanıyorum ama şu sanal bellek'i yükseltince ne oluyor alçaltınca ne olyor bilmiyorum.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim :wink:
-
31.12.2004 16:47 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
'Virtual Memory' windowsun uygulamaları çalıştırırken, kullandığı bellektir, Windows hdd'nizi üzerinde bir .swp dosyası yaratarak bellek olarak kullanır... Yüksek RAM'e sahip sistemlerde bu dosya çok kabarmaz ve uygulamalar hızlı çalışır.Ama az ram ile çalışıyorsanız,Windows sizin koycagınız sınırlara kadar kullanmaya çalışır..
Kolay gelsin..
-
31.12.2004 17:31 #3
Şöyle de diyebiliriz, Şimdi windowsta bir veya birkaç programı çalıştırırken fiziksel bellek dolmadığı sürece bir sorun olmaz. Eğer fiziksel bellek denilen bilgisayarın sistem hafızası yani ram çalışan program kodlarıyla dolup ta yeni program kodu için yer kalmazsa windows, yeni yüklenen kodları belleğe alırken ilk yüklenen kodları hard diskin üzerinde oluşturduğu bir takas dosyasına yazar. Yani hard diski bir çeşit hafıza gibi kullanır. Eğer windows bu takas dosyasına yazmaya ihtiyaç duyarsa doğal olarak bilgisayar performansı da düşer. Çünkü kodlar elektronik ortamda daha hızlı yazılıp silinirken takas dosyasında har diskin okuma yazma hızı bellekten çok düşük olduğundan bilgisayar sanal belleği kullanırken yavaşlar. İşte bu takas dosyası aslında virtual ram yani sanal hafızadır.
Benzer Başlıklar
-
sanal bellek
gokaysn tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 11.09.2006, 08:51 -
sanal bellek
manas05 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 09.09.2005, 13:08 -
sanal bellek???
XLeNoNz tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 15.08.2005, 14:42 -
Xp de Sanal Bellek
mevlutozarslan tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 17.09.2004, 08:20

Alıntıyla Yanıtla

Bu laptop bataryasını arıyorum..