+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Hard disk sorunu
-
07.01.2005 01:38 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- BURSAspor
Hard disk sorunu
selam arklar.... hardiskim C: ve D: olarak ikiye bölünük.. C de yetersiz alan uyarısı verip duruyo... o kadar dolu olmamasına ragmen..!!
.Benim istediğim bi program var...C: ye yada herhangi bir sürücüye yüklenik programların hangisinin ne kadar yer kapladığını saylıar la veya renklerle gösteren bi progran varmı ...varsa lütfen beni bilgilendiririn...
Saygılar....
-
07.01.2005 02:35 #2
BU SEÇENEĞİ DENEDİNİZ Mi?
.
BU SEÇENEĞİ DENEDİNİZ Mi?
Bilg. bilginizi ne düzeyde bilmiyorum.Basitçe;
Windows sağlıklı çalışabilmesi için -kullanıma bağlı olarak- 2-4 hafta arayla Düzenli olarak olarak Disk Defragment (birleştirme) yapılmasını ister.
Kısayol:
C:\WINDOWS\Start Menu\Programlar\Donatılar\Disk Birleştiricisi
Dosya:
C:\WINDOWS\defrag.exe
Hard diskte bir dosya silindiği zaman yeri boşalır ancak yeni yazılan-yapıştırılan-oluşturulan yeni bir dosya , bu boşalan bölüme değil de Disk yüzeyindeki bu boşluktan sonraki ilk boş yüzeye yazılır.Belli bir süre sonra HDD kapasitesi mesela 40 GB sa , 10-15 GB'lık bir veri bile bu kapasiteyi dolu göstermeye yeter...
Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.Diğerlerini düşünmeden önce bunu dene.Yanlız uzunca bir süreden beri ya da hiç yapmadıysanız biraz uzayabilir.
Sorun çözülürse ayda bir takrarlayın.
Kolay gelsin
.
-
07.01.2005 11:36 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
xp kullanıyorsan program ekle kaldır hangi programın ne kadar yer kapladığını gösterir.
-
07.01.2005 11:46 #4
http://www.oo-software.com/en/produc...led/index.html adresindeki "O&O DriveLED" adlı programı öneririm.
-
07.01.2005 12:35 #5
C de gizli dosya varmı. klasor seceklerinden gizli dosyaları göster de, diski bi karışıtır öncelerden unutulmuş görünmeyen gizli dosyalar olabilir. başka bilgi olmadığına eminsen virüste yapabilir, güncel antivirüsle tara. ek olarak arkadaşların dediği disk birleştirmeyi yaptıktan sonra tisk temizle yi çalıştır. bunu yapan bi programda var onunlada diskte silinmiş ama kırıntısı kalmış çer, çöp ne varsa temizleyen ' CMdiskcleaner' la da temizlik operasyonunu tamamlarsın..
Benzer Başlıklar
-
Hard Disk sorunu
mysterious tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 05.11.2008, 11:13 -
hard disk sorunu
_burak_ tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 18.11.2006, 15:26 -
Hard Disk sorunu
benim88 tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 08.10.2006, 12:06 -
Hard Disk Sorunu
TuningMERT tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 07.01.2006, 14:54 -
Hard disk sorunu!!!!!
goldstone tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 25.01.2004, 14:11

Alıntıyla Yanıtla

ArkadaşLar Ağ ßağlantısında Sorunum var...
Bugün, 15:40 / İnternet, Ağ ve Güvenlik