PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile Ghost2003 ile Yedek nasıl alınır?(Adım adım Resimli Anlatım)
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

BoSS Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Istanbul
Varsayılan Ghost2003 ile Yedek nasıl alınır?(Adım adım Resimli Anlatım) - 08.01.2005, 07:11

Programı http://www.kitapgibi.com/html/programlar.html adresinden çekebilirsiniz.

Norton Ghost 2003 yüklememizi yaptıktan sonra program ile hdd’mizin image’ini almaya başlıyoruz programı sorunsuz olarak yüklediğimizde sağ alt köşede tray iconu adı verilen sarı renkli bir hayelet simgesi göreceksiniz.Bu hayelet iconunun üzerine gelip mousumuzun sağ tuşu bir kere tıklıyoruz ve “Backup your Computer” yazısına tıklıyoruz.Bakınız Resim-1
Resim-1

Backup your Computer yazısına tıkladıktan sonra karşımıza Resim-2 teki ekran gelecektir.Burada “Next” diyoruz ve devam ediyoruz..
Resim-2

Next’e tıkladıktan sonra karşımıza hangi bölümün image’ini(Yedeğini) alacağımızı soran bir ekran gelecektir.Buradan Hangi kısımın image’ini alacak isek o kısmı seciyoruz..Bakınız Resim-3
Resim-3

İmage’ini alacağımız kısmı mouse yardımı ile seçtikten sonra “Next” butonuna basıyoruz ve işleme devam ediyoruz.Bir sonraki işlem yedeği nereye kaydetmek istediğimiz ve isminin ne olacağıdır.Bakınız Resim-4
NOT:Ghost ile image alabilmek için en az 2 partition(bölüm) olması gerekmektedir.
Resim-4

Resim-5

Dosya ismini verip,nereye kaydedileceğini seçtikten sonra “save” diyoruz ve Resim-4’e geri dönmüş oluyoruz tek fark “image file name” satırının dolu olmasıdır.Burada “Next” dediğimiz anda bize bir soru soracaktır bu soruya “yes” diyerek geçiyoruz.Karşımıza Resim-6’deki ekran gelecektir burayada “Next” diyerek geçiyoruz.

NOT:Eğer usb portlarımızda bir aygıt takılı ise karşımıza yeni bir pencere gelecektir bu pencereye “cancel” diyerek gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz.
Resim-6

Resim-6’yi “Next” diyerek geçtikten sonra Resim-7’deki ekranda “Don’t show this screen again” yazının olduğu yere tik işareti koyar isek image’I alırken seyrettirmeyecektir bu yüzden burayı işaretlemiyoruz.
Resim-7

Resim-6’deki “Next” bastığımız anda boot disketi(Açılış disketi) yapmak istermisin diye soracaktır buna gerek olmadığı için “cancel” deyip geçiyoruz ve karşımıza yaptıklarımızı gösteren bir ekran geliyor burada image’imizin büyüklüğü ve nereye kaydedileceği hakkında bilgi veriyor son kontrollerimizi yaptıktan sonra “Run Now” diyoruz ve bilgisayarımız restart oluyor windows açılmadan araya direk olarak ghost girip image’imizi almaya başlıyor.Bakınız Resim-8
NOT:Mavi bir dos ekranı gelecek ve %0’dan %100’e kadar dolacaktır bu işlem bittiğinde bize iki tane seçenek sunacatır biz bu seçeneklerden “Reset Computer’I seçeceğiz.”
Resim-8

İmage’ımızı aldık peki tekrar geri nasıl yükleme yapacağız ?

İmage’imizi başarı ile aldık windows’umuz açıldı ilerleyen zamanlarda artık windows’umuz bir sürü ıvırzıvır ile doldu ve format atmanın zamanın geldiğine inanıyorsunuz.Bu işlemi yapmak için image almak için kullandığımız tray iconuna moasumuzun sağ tuşu ile tıklıyoruz açıklan menuden bu sefer “Restore your Computer” ‘I seçiyoruz.Bakınız Resim-G1

Resim-G1

“Restore your Computer” ‘I seçtikten sonra karşımıza Resim-G2’deki ekran geliyor ve bu ekranı “Next” diyerek geçiyoruz.

Resim-G2

Resim-2’deki ekranı “Next” diyerek geçtikten sonra karşımıza Resim-G3a’daki ekran geliyor ve bu ekrandaki “Browse” butonuna basıp daha once aldığımız image’I gösteriyoruz.Bakınız Resim-G3a ve Resim-G3b

Resim-G3a

Resim-G3a’daki “Browse”’a tıkladığımızda Resim-G3b’deki ekran gelecek ve buradan aldığımız image’in yolunu gösteriyoruz ve “open” dedikten sonra karşımıza tekrar Resim-G3a cıkıyor buradaki tek fark “image file name” satırının dolu olmasıdır “Next” diyoruz.

Resim-G3b

Resim-G3b’deki işlemleride yaptıktan sonra karşımızda artık Resim-G4 gelmiş oluyor.

Resim-G4

Sağ taraftaki “Destination” yazan yerden image’in nereye yüneceğini seçiyoruz ve “Next” dedikten sonra karşımıza Resim-6 ve Resim-7’deki ekranların aynısı geliyor bunlarıda “Next” diyerek geçiyoruz ve Resim-8’daki ekran geliyor burdanda “Run Now” diyoruz.Bilgisayarımız restart oluyor ve image yüklenmeye başlıyor. Bir dahaki makalede görüşmek üzere.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Bursa
Varsayılan 08.01.2005, 10:31

dostum resimlerin çıkmamış.
sebebi de uzantılarının .JPG olması.
uzantılarını .jpg olarak değiştirmelisin. (küçük harf)
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 08.01.2005, 15:35

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: saban
dostum resimlerin çıkmamış.
sebebi de uzantılarının .JPG olması.
uzantılarını .jpg olarak değiştirmelisin. (küçük harf)
Sorun resimleri attığım hosttan kaynaklanıyormuş,farklı bir host'a attınca ve sorun kalmadı..

Kolay gelsin..
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

ERENDURANLI Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Ankara
Varsayılan 08.01.2005, 19:27

peki mesela c nin yedeğini aldık bunu dos altında nasıl aktaracağız ?
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 08.01.2005, 19:51

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: ERENDURANLI
peki mesela c nin yedeğini aldık bunu dos altında nasıl aktaracağız ?
Windows altında zaten image'i gösterdiğinizde program otomatik olarak dos ekranına düşüp image'i yüklüyor fakat ben direk dos ekranından kendim yapıcam diyorsanız..
Sağ alt köşedeki ghost ikonuna sağ tuş ile tıklayın,"Launch Norton Ghost"'u seçin.

Daha sonra karşınıza gelen ekranın solundan "Ghost Utilities" 'i seçin sağ tarafta gelen menulerden en üstteki " Norton Ghost Boot Wizard" 'ı seçin floopynize bir tane disket takın ve karşınıza çıkan ekranda hiç bir değişiklik yapmadan bütün işlemlere "Next" diyoruz.

En son olarak bilgisayarı disket ile boot ediyoruz ve ghost'un dos ekranı karşımızda ..

Kolay gelsin..
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Forumlara nasıl resim eklenir (Adım adım resimli anlatım..) BoSS Windows İpuçları 45 16.03.2008 01:38
CuteFtp ile Upload (Adım Adım Resimli Anlatım) aYYaS Windows İpuçları 7 09.12.2005 23:46
Adım Adım Linux Kurulumu, Ayarları ve Kullanımı MaGNeS Linux 0 14.01.2005 18:46
adım adım internette forum açmak / resimli anlatım BwT Web ve Grafik Tasarımı 9 06.12.2004 22:25
Adım Adım Bios ayarları nedir ? Ne işe yararlar ? BoSS Windows İpuçları 5 04.12.2004 20:18

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.