PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Yazılım
Bu Sayfayı Yenile win98'de program kapatmak
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Varsayılan win98'de program kapatmak - 20.01.2005, 00:11

Win98'de görev yöneticinde görünmeyen ama dosya adını bildiğim çalışan bir programı nasıl kapatabilirim? Çalıştır'dan ya da ms-dos'tan yolu var mı? Ya da başka bir komut?
Şimdiden teşekkürler
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Varsayılan Re: win98'de program kapatmak - 20.01.2005, 11:55

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: mflnecip
Win98'de görev yöneticinde görünmeyen ama dosya adını bildiğim çalışan bir programı nasıl kapatabilirim? Çalıştır'dan ya da ms-dos'tan yolu var mı? Ya da başka bir komut?
Şimdiden teşekkürler
başlat/çalıştır/msconfig/başlangıç buradan kapatabilirsin ama trojan benzeri proğramsa göremeyebilirsin onun için anti trojan kullanmalısın kolay gelsin
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 20.01.2005, 19:00

işletim sistemi açıkken programı kapatmam gerekiyor çünkü bilgisayarlarda security card var restartlayınca gene açılıyor program. Xp'deki gibi bir kapatma yöntemi yok mu?
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Izmir
Varsayılan 20.01.2005, 19:09

Sana biraz zahmetli ama kesin bir yol anlatayım.

1-Başlat>Çalıştır>Msconfig>Başlanqıç sonra orada tanımadığın yada birbirine çok yakın yazılmış olan öğeleri kapat sora Pc'yi restartla ve qüvenli kipte aç önce Ad-Aware yada ne tür bir trojan önleyici , silicin varsa onu kullan sonrada AVG , Antivir kullan birşeycik kalmaz.

Msjı yanlış anlamışım pardon neyse onu qörev yöneticisinden kapatabilirsin sadece (win.in çalıştırdıklarını) , kendi yüklediğin şeylerden bahsediyosan zaten senin olduğunu qörürsün onları ekle/kaldır'dan silerek kurtulabilrisin.

Kolay qessin
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 20.01.2005, 19:36

Tam anlatamadım galiba. En iyisi ayrıntılı olarak baştan anlatayım.

Üniversite ağındaki bilgisayarlarda Remote server administrator kurulu. Ve bilgisayarın başındaki adam da zırt pırt bilgisayarlara screenshot çekip mail yazarken vs. bilgisayarlara bakıyor ve kendimi gözetlenmiyormuş gibi hissediyorum. Özel bir mail yazarken tanımadığınız birinin yazdıklarını okuması ya da size gelen mektubun başka birileri tarafından okunması gibi birşey kısacası.

Bu bilgisayarların hepsinde de school bus var. Yani isterseniz tüm sistem dosyalarını silin bilgisayarı restartlayınca tekrar tüm dosyalar ilk kurulmuş haline geliyor. msconfig/başlangıç'tan remote server'ı kaldırsam bile programın çalışmayarak işletim sisteminin başlaması için restart çekmem gerekiyor ve tüm eski sistem ayarları geri yükleniyor. Bir işe yaramıyor.

İhtiyacım olan win xp'deki görev yöneticisinde kapatıldığı gibi bir çözüm. Yani işletim sistemi tekrar başlatılmadan programı kapatmak istiyorum. Umarım bu sefer açık olarak anlatabilmişimdir.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
win98'de ağ akadam Donanım 0 17.02.2006 19:01
win98'de scandisk iptal etme... aquila Donanım 5 07.09.2005 05:45
Win98'de Çalışan ASP Server contact ASP ve ASP.NET 5 13.08.2004 22:47
WinXP'de yazdigim CD'yi Win98'de göremiyorum. E_Mr_E Donanım 2 07.11.2003 13:54
Win98'de CDRom'da sorun! microsonic Yazılım 19 03.10.2003 23:34

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

2210 gösterim, 15 yanıt

144 gösterim, 8 yanıt

71 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

524 gösterim, 27 yanıt

74 gösterim, 6 yanıt

31 gösterim, 6 yanıt

576 gösterim, 8 yanıt

53 gösterim, 8 yanıt

27 gösterim, 1 yanıt

33 gösterim, 4 yanıt