+ Başlığa Yanıt Yaz
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
31.01.2005 01:07 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
windows altında çalışan gereksiz servisler
Merhaba,
PcNetin bir bolumunde dilersek kapatabileceğimiz surekli ihtiyacımız olmayan "services" lerden bahsedilmişti. Ama ben formatımı atıp o ayarları yaptıktan sonra hiç o sayfayı almadan direk çöpe attım heralde... Suanda ona ihtiyacımvar cunku tekrar format attım.. 256mb sd ram ve 1100 mhz (100 mhz si overclock) bilgisayar kullanmak baya kasıyor... Hani diorumki...su işe yaramayan servisleri bulabileceğim bir site veya o sayıyı hatırlıyorsanız o sayının tarihini yollayabilirseniz sevinirim... Kolay gelsin...
-
31.01.2005 01:13 #2
1- Akıllı kart : Akıllı kart kullanımını denetler sadece bu tür kartlar kullanılıyorsa gereklidir. Devre dışı bırakılabilir.
2- Akıllı kart yardımcısı : Bu bilgisayarda klasik (tak ve çalıştır olmayan) akıllı kart okuyucularının kullanılmasını sağlar. Devre dışı bırakılabilir.
3- COM+ Olay Sistemi, COM+ Sistem Uygulaması : COM+ modeli ile tamamen haberleşen çok az program bulunur. Devre dışı bırakılabilir.
4- Dizin Oluşturma Hizmeti : Dosya içeriklerini indeksler ve bu sayede arama işlemlerini hızlandırır. Bunun için bilgisayarın çalışmasını oldukça yavaşlatır. Devre dışı bırakılabilir.
5- Evrensel Tak ve Çalıştır Aygıt Ana Makinesi : Bilgisayarın, evrensel tak ve çalıştır cihazları için ana makine olarak ayarlanmasını sağlar. Güvenlik Riski! Devre dışı bırakılabilir.
6- Hata Bildirim Hizmeti : Karşılaşılan sorunları Microsoft'a gönderir. Devre dışı bırakılabilir.
7- Hızlı Kullanıcı Değiştirme Uyumluluğu : Bilgisayarınızı birden fazla kullanıcı ile paylaşıyorsanız ve etkin kullanıcıyı çabucak değiştirmek istiyorsanız ihtiyacınız olur. Devre dışı bırakılabilir.
8- IMAPI CD Yazma COM Hizmeti : Microsoft'un kendi CD yazma motoru. Eğer harici bir program kullanıyorsanız gereksizdir. Devre dışı bırakılabilir.
9- İnsan Arabirim Aygıt Erişimi : Klavyedeki ve diğer cihazlardaki tanımlı hızlı erişim tuşlarının kullanılmasına izin verir. Devre dışı bırakılabilir.
10- Kabuk Donanım Algılaması : Sürücüdeki DVD'lerin Algılanması ile ilgilenir. Başlangıç türü ile ilgili seçim penceresini açar. Devre dışı bırakılabilir.
11- Net Logon : Etki alanı içindeki bilgisayarlar için, hesapların oturum açma olaylarında doğrudan kimlik doğrulamayı destekler. Devre dışı bırakılabilir.
12- Netmeeting Remote Desktop Sharing : Başkalarının Netmeeting yoluyla bilgisayarınıza erişmesini sağlar. Güvenlik riski oluşturabilir. Devre dışı bırakılabilir.
13- NT LM Güvenlik Desteği Sağlayıcısı : Ağ konfigürasyonlarını ve standart bilgileri toplar ve saklar. Devre dışı bırakılabilir.
14- Otomatik Güncelleştirme : Windows Update sayfasındaki önemli güncellemelerin indirilmesini ve yüklenmesini etkinleştirir. Devre dışı bırakılabilir.
15- Pano Defteri : Pano Defteri Görüntüleyicisi'ni bilgi depolamak ve uzaktaki diğer bilgisayarlarla paylaşmak için etkinleştirir. Devre dışı bırakılabilir.
16- SSDP Bulma Hizmeti : Ev ağlarında UPnP (Evrensel Tak ve Çalıştır) cihazlarını bulma desteğini etkinleştirir. Güvenlik Riski vardır. Devre dışı bırakılabilir.
17- Sunucu : Klasörlerin paylaşımını destekler. Sadece ağ kullanımında mantıklıdır. Yalnızca PC'lerde devre dışı bırakılabilir.
18- Şifreleme Hizmetleri : Sertifikalarla çalışılıyorsa anlamlıdır. Ancak Windows Güncelleme sayfası için gereklidir. Elle veya devre dışı olarak ayarlanabilir.
19- Telefon : Programlar için Telephony API (TAPI) desteği sağlar. TAPI kullanmıyorsanız kapatmalısınız. Devre dışı bırakılabilir.
20- Telnet : Uzaktaki bir kullanıcının bu bilgisayarda oturum açmasına ve program çalıştırabilmesine olanak sağlar. Sadece PC'leri uzaktan kontrol etmek isteyen yöneticiler için gereklidir. Devre dışı bırakılabilir.
21- Temalar : XP temalarını kullanıma sunar. Sadece XP temaları kullanılıyorsa gereklidir. Devre dışı bırakılabilir.
22- Terminal Hizmetleri : Sadece ağ kullanımında mantıklıdır. Devre dışı bırakılabilir.
23- Web Client : Windows tabanlı programların internet tabanlı dosyaları oluşturmasına, erişimine ve değiştirmesine olanak sağlar. Devre dışı bırakılabilir.
24- Windows Saati : Ağdaki tüm istemci ve sunucularda tarih ve saat eşitlemesini sağlar. Devre dışı bırakılabilir.
25- Yardım ve Destek : Windows'un yardım fonksiyonunu kullanıyorsanız elle başlangıç, kullanmıyorsanız Devre dışı bırakılabilir.
26- Yönlendirme ve Uzaktan Erişim : Yönlendirme hizmetlerini sunar. Çok seyrek kullanılır. Devre dışı bırakılabilir.
Not: Bu servislerden bazıları kullandığınız donanımla alakalı olarak sizde bulunmayabilir.
Servisler açmak için; başlat > çalıştıra “services.msc” yazıp enterlayın.
-
31.01.2005 01:18 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
tesekkurler...benim xp ingilizce umarım zor olmaz...
-
31.01.2005 01:46 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
ee yanlış bişeymi kapadım ben şimdi.....
açtığım programalrın karşılığında kullanıcı adım yazmıo...
Hey Allam lutfen bana Blaster oldugunu sölemeyin pls...
:cry: :cry: :cry:
-
31.01.2005 01:50 #5
bi sözlük yardımı alsaydınya arkadaşım=)))bunlar basit şeler değil yane...hangisini kapattığında sorun ıktı,keşke teker teker kapatıp kullanmayı deneseydn...
Benzer Başlıklar
-
CD den çalışan Windows XP.
ozefe27 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 26Son Mesaj: 09.12.2010, 12:32 -
Windows 2000 ve XP tehdit altında
SweetyCat tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 17.08.2005, 12:30 -
Windows ME yardımı çalışan varmı?
BwT tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 02.07.2004, 15:06 -
Xp Gereksiz Servisler
mevlutozarslan tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 14.05.2004, 03:07 -
knoppix'i harddiskten windows altında çalıştırmak!!
Anticor tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 15.11.2003, 01:25

Alıntıyla Yanıtla

PackardBell Isınma Sorunu
Dün, 23:39 / Donanım