Eutelsat Communications’ın yeni uydusu EUTELSAT 3D, ILS’a ait Proton Breeze M roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı ve görev yeri olan 3° Doğu’ya doğru yola çıktı. E3D Uydusu, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’daki kullanıcılara hizmet sunacak.
Thales Alenia Space tarafından üretilen E3D uydusu, 14 Mayıs tarihinde, Avrupa saati ile 18:02’de fırlatıldı. 9 saat 13 dakika süren yolculuğu sonrası Proton, EUTELSAT 3D’yi geosenkron transfer yörüngesinde serbest bıraktı. Uydu roketten ayrıldıktan 3 saat 15 dakika sonra güneş panelleri kısmi olarak, Rambouillet’deki Eutelsat’a ait kontrol merkezinden başarılı şekilde aktiflendi.
Eutelsat aynı zamanda, 2014-2016 zaman diliminde fırlatılacak bir uydu için ILS ile yeni bir sözleşme imzaladığını da açıkladı. Bu, Proton roketi ile Eutelsat firması için fırlatılan sekizinci uydu olacak.